Logotyp design – TryckeriVBG

I behov av logotyp design? Vi designar gärna din logga!

Logotyp design

logotyp designVi är duktiga på att designa logga och har fått förtroendet att göra logotyp design till både stora och små företag, bryggerier, extremsport-varumärken, musikband och många andra företag och verksamheter som har vart på jakt på kreativ design av logga. Vår kreativitet har inga gränser och projektets storlek begränsar aldrig vår kreativitet. Faktum är att vi tar stolthet i att vi lägger lite mycket tid åt ett stort företag lika som ett litet nystartsprojekt. Vi är dedikerade till att göra snygga och funktionella designer och alltid leverera vårt allra bästa.
Att ha en bra logotyp är viktigare för vissa företag och organisationer än andra. Logotyp är huvudpunkten i branding av en verksamhet i huvudsak vid marknadsföring. Anledningen till varför det är så viktigt är överflödig, alla förstår varför Nike, McDonalds och LG känns igen bara genom att se deras logga. MEN! Att ta fram en bra logga är inte så lätt som man kan tänka sig vid första tanken. Här hittar ni lite info om hur vi jobbar när vi designar loggor och vad man måste tänka på när man tar fram logga.


ATT TÄNKA PÅ NÄR DESIGNAR LOGGA

Det finns många faktorer som måste uppfyllas när man ritar loggor, något som man inte alltid tänker på förrän det kanske är för sent och man har spenderat mycket pengar och tid på att marknadsföra en logga om inte fungerar i praktiken. Det vanligaste felet som görs är att man designar en logga som inte fungerar i svart/vitt. Det kanske man inte upptäcker förrän man skriver ut en faktura på en svart/vit skrivare och istället för loggan kommer det ut en svart gegga.
En annan, petig detalj är att en logga får inte innehålla för små detaljer. Problemet blir när man har en liten yta att sätta loggan på. De små detaljerna kommer att försvinna och flyta ihop till en plottrig yta och om man har riktigt otur så ser det ut som en helt annan logga än din.
Och sist, men inte minst, det mest uppenbara är självklart att din logga får inte se ut som en annan logga. Dels för att det är olagligt, dels för att om den andra loggan är mer inarbetad så kommer du att lägga ut pengar för att marknadsföra ett annat företag.


SÅ HÄR GÅR DET TILL NÄR DU BESTÄLLER LOGGA

När du vänder dig till oss, vänder du dig till ett företag som har en lång och bred erfarenhet av att ta fram snygga och unika logotyper. Många tror att när man anställer oss så får man en logga serverad till sig som man måste använda, så är inte fallet. Här följer en steg-för-steg lista på hur vi jobbar.
Du berättar om ditt företag, ditt lag eller din verksamhet. Berättar dina önskemål och visar referensloggor.

Designern tar in alla dina önskemål och börjar skissa på papper
Dagen efter presenterar designern 2-3 förslag på vad han tror att du vill se utifrån vad du har presenterat
Vid detta skede kommer du ha många åsikter och förslag på justeringar
Designern återgår till ritbordet och justerar loggan till dess att du är 100% nöjd med den

Vi kommer inte att lägga av förrän du är helt nöjd med loggan. Det är viktigt för oss (och för dig) att loggan är perfekt då den ska representera verksamheten och vara ”en frontfigur” på alla etiketter, profilkläder, visitkort, fakturor och hemsidan.


VART OCH VARFÖR ANVÄNDS GRAFISK PROFIL?

Grafisk profil är en bestämd bild av företagets ansikte utåt. Grafisk profil är mycket mer än bara en logga och dess färger. När vi hjälper företag att ta fram ett grafisk förhållningssätt så tar vi fasta på hur företaget vill nå ut till kunderna och vad företaget vill förmedla.
Ett standardcase brukar innefatta:
Utformning av logotyp
Färger i logotypen
Typsnitt
Detaljer
Varför man gör det är kort och gott för att företaget ska skapa ett igenkännande hos kunden. Att använda färger och typsnitt kunden känner igen förlänger och förstärker företagets varumärke.


VAD INGÅR NÄR VI SKAPAR GRAFISK PROFIL?

Vi skräddarsyr alltid lösningar för våra kunder. Det finns inget standardsätt att göra det på då alla företag behöver skräddarsy sin profil efter sitt behov. Vissa kunder har redan en logotyp att utgå ifrån, andra inte. Skicka en förfrågan till oss och beskriv er verksamhet. Utifrån informationen ni förser oss med kan vår grafiker ta fram förslag.
Vi kan skapa logotyp och ta fram visitkort, brevpapper, foldrar, merch kläder, nyckelband, fönsterdekoration, butiksinredning mm.


PRODUKTDESIGN

Vi är riktigt duktiga på att ta fram produktdesign, vi designar och utvecklar produkter för flertal varumärken. Det kan röra sig om allt från unika och special designade kläder med noggrann sömnad och små men viktiga detaljer som etiketter, handtags, dragsnören mm. till design av förpackningar, burkar, flaskor etc.
Allt börjar med digitala sk. mock up för att illustrera hur produkten kommer att se ut. När ni är nöjda med designen så lämnar vi över projektet till er fabrik eller tar fram slutprodukten åt er som ni har vart med och designat själva.